Will not pump air into tires

Pressure is there and I can push the knob at the end and get air to come out, but when I put it on the tire valve I get no air to come out and into the tire. 150 psi compressor which I set to 140 psi at line to pump tires to 105psi.

Comments for Will not pump air into tires

Click here to add your own comments

Jan 07, 2017
Will not pump
by: Bill

If your tank has 150 PSI in it, and the regulator is not blocking pressure and flow, you will get 150 PSI at the discharge coupler.

If you plug the correct connector in to the discharge coupler (a mating connector) then you will get that same 150 PSI in the air hose.

If you have 150 PSI in the air hose, there will be 150 PSI at the coupler on the end of the hose into which you have plugged the tire chuck.

If the air flowing out of the air hose is at 150 PSI, and the tire chuck valve is working, and it's plugged into the tire valve, and you only get 100 PSI in the tire, then it must be the tire valve itself that is at fault.

Having said all of that, I'd surmise that your regulator may be the problem.

Jan 05, 2017
Pressure
by: Anonymous

Looked at all the prior answers. None of those apply. When I push the knob at the end of the hose, I get air, but when I put it to the tire valve I get nothing. I have used it for a couple of years and it always worked, and still will blow up light things like 35psi etc. Just will not do over 100psi

Sep 27, 2016
Will not pump air into tires
by: Bill

Pretty much all covered on the troubleshooting page "No air out of hose".

140 PSI supply should have no problem putting 105 PSI into tires.

Please add a comment after you've followed the checks in the troubleshooting page.

Click here to add your own comments

Add your own question or comment. It's easy to do. How? Simply click here to return to Porter Cable Compressor Issues.