Changing Compass Controller on 1150XHH/1350XH

I have (3) of these compressors, one is giving us a "AUX Temp High Warning".

When checking the temperature on the controller it reads 148 C, I have verified all (3) temperature sensors are working. I even put the sensors in another unit, it worked fine.

I tried to put a Compass Controller from my other machine in to see if that is the problem, when I installed it I got a Compass Controller Blinking. It will not go to checking the system for starting.

Is there a calibration procedure if you install into another unit?

I'm thinking there might be a broken wire somewhere or my controller is bad? Any help would be nice.

Comments for Changing Compass Controller on 1150XHH/1350XH

Click here to add your own comments

Jun 16, 2016
by: Doug in

Right. Almost has to be wiring, if the sensors are seen by the controller (I think that's what you said...)

In addition to cut or loose wires, there is also the possibility of shorted wires - either to the frame to another wire. The technical term is "it's a bitch". And tedious work.

Perhaps it would be worth it to just replace the wiring?

Good luck.

Jun 16, 2016
by: Scott


I have tried the suspect controller on other machine, works fine no defaults. I have also tried 2 different controllers from other compressors and they give me the same fault.

I can only reason there must be a cut wire or loose wire in the electrical harness. So far tracing the wires have not found any cuts/bare wires. Any other suggestions I'm open.

Jun 13, 2016
by: Doug in

Have you hooked up the suspect controller in the other machine?

Click here to add your own comments

Add your own question or comment. It's easy to do. How? Simply click here to return to Sullair Air Compressor Issues.